this is me

This Is Me: klaar om mezelf te laten zien

Op zondag 11 juni begeef ik me naar de Shape-all-in aan de Van Hallstraat in Amsterdam. Veronika Nab, oprichtster van Stepping Forward Lifestyle Coaching, organiseert vandaag in samenwerking met Anouk Poell de interactieve workshop This Is Me*. De nadruk ligt op het vergroten van je zelfbewustzijn in combinatie met inzicht krijgen in je lichaamshouding en lichaamstaal: samen bepalen deze factoren mijn uitstraling. Wat heb ik geleerd van deze workshop?

Part I: Mentaal

Vandaag ga ik beleven hoe ik lichaam en geest in balans krijg om zo mijn meest krachtige persoonlijkheid te kunnen laten zien. Het eerste deel doet Veronika. De mind. Mijn bewustzijn. Hoe zie ik mezelf? Hoe handel ik in bepaalde situaties? Welke kernkwaliteiten zitten daarin verborgen en hoe kan ik die nóg meer naar voren laten komen?

Wat straal ik uit?

Bij een opdracht moeten de deelnemers in groepjes aanvoelen hoe de ander overkomt. Wat straalt iemand uit? Wat is het eerste wat er in me opkomt? Een beetje onwennig aan het begin, maar wel effectief. En het bijzondere is: wat er wordt gezegd en gevoeld, komt vrijwel elke keer overeen met de werkelijkheid. Een bizarre gewaarwording. Helemaal als ik bedenk dat de meesten van ons ongeveer een uur geleden voor het eerst kennis hebben gemaakt.

Part II: Fysiek

Dan het tweede deel: Anouk is er klaar voor om ons onder te dompelen in het fysieke gedeelte van de workshop. Wat straal ik uit met mijn lichaamstaal? Hoe beweeg ik? Hup, uit de comfortzone. We staan op een rij naast elkaar en lopen een voor een naar de spiegel en weer terug. Op je gewone, comfortabele manier (hoewel, met al die ogen op je gericht…?). Dan op de manier die Anouk ons aanleert: buikspieren lichtjes aanspannen, schouders naar achteren, hoofd omhoog. Niet heel overdreven, een kleine verandering is al genoeg.

Verbluffend resultaat

Het resultaat is verbluffend, nog meer wanneer beide houdingen achter elkaar uitgevoerd worden. Het eerste lijkt achteloos, bijna onverschillig. Het tweede is een wereld van verschil: sterk, positief, zelfverzekerd. En dat door mijn houding slechts op een minimale manier aan te passen.

This Is Me

Tegen het einde van de workshop kletsen we rustig na in een kring. We krijgen allemaal een goedgevulde goodiebag, met heerlijke producten van Rituals, gezonde goodies van Klaever Health en fijne spulletjes van de Jumbo. Terwijl we napraten en onze geleerde lessen bespreken, merk ik hoe naadloos de twee delen van de workshop op elkaar aansluiten en hoe feilloos Veronika en Anouk samenwerken. Door eerst mijn mentale toestand onder de loep te nemen en vervolgens te werken aan mijn houding, ontdek ik dat ik opeens veel bewuster bezig ben met hoe ik overkom. En met hoe ik wil overkomen. Niet verkrampt, niet als iemand anders. Op de fiets naar huis in de zon merk ik dat ik spontaan wat rechter op de fiets zit. This is me!

En nu jij!

Wil jij ook ontdekken wat voor eerste indruk anderen van jou hebben? Welke mentale pareltjes er vanbinnen verborgen zitten? Hoe je beweegt en wat je fysiek uitstraalt? Dat kan. In samenwerking met Stepping Forward Lifestyle Coaching mag ik een GRATIS kaartje weggeven. Geef je vóór 12 juli op voor de workshop, tag twee vriendinnen voor dit event op Facebook en Instagram, en wie weet WIN jij het geld van je kaartje terug! Klik hier om je op te geven.

Veronika Nab is ondernemer, leefstijlcoach, systemisch werker en sportdocent. Met Stepping Forward Lifestyle Coaching wil zij jouw zelfkennis en zelfbewustzijn vergroten, zorgen dat je de omgeving creëert die bij jou past én dat je trots op jezelf leert zijn. Wil je meer weten over wat Stepping Forward Lifestyle Coaching voor jou kan betekenen? Kijk op stepping-forward.nl of volg Veronika op Instagram.
Anouk Poell is model, choreograaf, dans- en sportdocent. Binnenkort is zij te volgen op Instagram via @anoukpoell.